ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΡΥΖΙ



1 κιλό μύδια με κέλυφος
350 γρ. ρύζι καρολίνα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
800 ml ζωμό ψαριού
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φύλλο δάφνης
60 γρ. καρότα
120 γρ. κολοκύθια
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ ποτήρι κρασιού ούζο
μερικές ίνες σαφράν

Πλένετε καλά τα μύδια αφαιρώντας τα εξωτερικά στίγματα. Σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο, και προσθέτετε τα καρότα και τα μύδια. Σβήνετε με το ούζο και το κρασί. Ρίχνετε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το ζωμό του ψαριού, το σαφράν και αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Ρίχνετε μετά το ρύζι και ανακατεύετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται ωραία με φύλλα ρόκας.


Κύριο Συστατικό : Mύδια, Σαφράν
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV