ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



1 κιλό σουπιές
1 1/2 κιλό σπανάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
χυμός 1 λεμονιού

Πλένετε και καθαρίζετε τις σουπιές(αφαιρείτε το κόκκαλο και τα μάτια, πετάτε τα εντόσθια και τους σακούς με το μελάνι και κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια ή τις αγοράζετε έτοιμες και καθαρισμένες). Παράλληλα πλένετε το σπανάκι,το τεμαχίζετε και το αφήνετε να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι να κάψει και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τις σουπιές να σοταριστούν. Σβήνετε τις σουπιές με το χυμό λεμονιού και βάζετε το σπανάκι,τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αφού το φαγητό πάρει λίγες βράσεις ώστε να μαραθεί το σπανάκι και να αφήσει τα υγρά του,εφόσον χρειάζεται,προσθέτετε λίγο νερό. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφήνετε τις σουπιές να βράσουν για μια ώρα περίπου μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.


Κύριο Συστατικό : Σουπιές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV