ΚΟΛΙΟΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ (SGOMBRO EN CARTOCCIO)



4 κολιοί των 250 γρ. ο καθένας, καθαρισμένοι
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές σούπας περίπου ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένα κοτσάνια σέλινο
1 κουταλιά κομμένος μαϊντανός
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι γλυκού ξερή ρίγανη ή βασιλικό
χυμός 1/2 λεμονιού

Αλατίζουμε το ψάρι και το λαδώνουμε. Κόβουμε αλουμινόχαρτο 5 εκ. σε μάκρος και το φάρδος του ψαριού. Τα λαδώνουμε. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, τα αρωματικά βότανα, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο. Απλώνουμε τα ψάρια σε κάθε αλουμινόχαρτο και τα σκεπάζουμε με το μίγμα των λαχανικών. Σηκώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου για να κλείσουμε μέσα το ψάρι. Το βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε 200°C, για 30 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με το αλουμινόχαρτο.


Κύριο Συστατικό : Κολιός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV