ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ



200γρ. κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο κομμένο σε μπαστουνάκια
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός ανάμεικτος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αυγά
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
100γρ. καπνιστό ρεγκάτο σε ροδέλες
50γρ. βούτυρο
3 πατάτες βρασμένες κομμένες σε ροδέλες
αλάτι και πιπέρι

Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί,τα 2/3 από το λάδι και τα κρεμμύδια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά,τον μαϊντανό,το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 1-2 ώρες. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα γεμίζετε με τα μπαστουνάκια της κεφαλογραβιέρας ή του ρεγκάτο. Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι ένα ταψί,τοποθετείτε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνετε στους 200°C για 35’. Βάζετε πάνω στα μπιφτέκια τις ροδέλες πατάτας και του τυριού,το βούτυρο,αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στους 200°C για 5’ περίπου,μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Κιμάς μοσχαρίσιος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6-8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV