ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ



1 κιλό γαρίδες
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1/2 κούπα βούτυρο
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου
1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα
μερικά κλωνάρια μαϊντανού
1 μικρό κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
1 κουταλιά κοφτή ντοματοπολτό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
λίγο πιπέρι
φύλλο δάφνης
λίγη πάπρικα
2 κούπες ρύζι

Πλένετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε ωμές. Βάζετε σε μια κατσαρόλα 4 κούπες νερό και το λεμόνι σε φέτες. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5’. Τις στραγγίζετε και κρατάτε μια κούπα από το νερό τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σέλινο δεμένο με τα κλωνάρια μαϊντανού,τις ντομάτες,τον ντοματοπολτό,το χυμό λεμονιού,τη ζάχαρη,το αλάτι,το πιπέρι,τη δάφνη,την πάπρικα και το νερό από τις γαρίδες. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα μέχρι να πήξει. Προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν με τη σάλτσα για 5’. Βράζετε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό,το στραγγίζετε και το βάζετε σε φόρμα. Ρίχνετε πάνω στο ρύζι τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV