ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



500γρ. μαύρα φασόλια ξερά
2 κομμένα κρεμμύδια
2κ.σ.λάδι
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους 2,5εκ.
4 καρότα κομμένα σε φέτες 1εκ.
2κ.σ.κομμένο άνηθο
425γρ. κομμένες ντομάτες κουτιού
150ml ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι
1 φλούδα πορτοκαλιού κομμένη σε λεπτές ροδέλες

Μαγειρεύετε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα γιά μία ώρα και τα στραγγίζετε. Ψήνετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε την πιπεριά,τα καρότα και τα φασόλια και τα ψήνετε για 5’. Προσθέτετε τον άνηθο. Προσθέτετε τις ντομάτες με το ζουμί τους,τον ζωμό λαχανικών,αλάτι και πιπέρι. Αφού πάρουν μια βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 25’. Προτού τα σερβίρετε ανακατεύετε το πορτοκάλι. Σερβίρεται ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Μαύρα Φασόλια Ξερά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV