ΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ



400 γρ. ρύζι
400 γρ. μύδια
250 γρ. πεσκανδρίτσα
200 γρ. μικρές γαρίδες
4 καραβίδες
250 γρ. καλαμάρια
1 σουπιά
1 κεφάλι μπακαλιάρου και κόκαλα ψαριών
100 γρ. ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
3/4 κούπας λάδι
1 1/4 λίτρο ζωμός
αλεύρι
κόκκινο πιπέρι
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Πλένετε και κόβετε την πεσκανδρίτσα σε κομμάτια. Την αλατίζετε και την αλευρώνετε. Σε μια κατσαρόλα στη φωτιά ζεσταίνετε λάδι και σοτάρετε την πεσκανδρίτσα, τη βγάζετε και τη φυλάσσετε. Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε το κεφάλι μπακαλιάρου και τα κόκκαλα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά. Τα σουρώνετε σε λεπτή σήτα. Στο μεταξύ, σε ένα ειδικό σκεύος για παέγια βάζετε 3/4 κούπας λάδι και σοτάρετε τις γαρίδες και τις καραβίδες. Τις βγάζετε. Στο ίδιο σκεύος, ρίχνετε τη σουπιά (καλά πλυμένη και κομμένη) και τα καλαμάρια (καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες) και τα σοτάρετε προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Πριν ροδίσει, ρίχνετε τα σκόρδα και το μαϊντανό (ψιλοκομμένα) και την τριμμένη ντομάτα. Όταν σοταριστούν καλά, ρίχνετε ένα κουταλάκι κόκκινο πιπέρι και το ρύζι. Ανακατεύετε ζωηρά και προσθέτετε 1 1/4 λίτρο ζεστού ζωμού. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά και προσθέτετε τα υπόλοιπα ψαρικά. Βράζετε τα μύδια στον ατμό, αφαιρείτε το όστρακό τους, σουρώνετε το ζουμί και το ρίχνετε στο ρύζι. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Θαλασσινά , Ρύζι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV