ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ



1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο
600 γρ καρότα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσα
το ξύσμα από 1/2 λεμόνι
125 ml χυμό λεμόνι
275 ml άσπρο κρασί

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε χοντρές λωρίδες. Σοτάρουμε στο λάδι τα μπουτάκια το κοτόπουλο σε μερίδες περίπου 6 λεπτά, ώσπου να γίνουν τραγανά. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε ροδέλες. Τα βάζουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε τόσο ώστε να κρατάνε. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το κρασί, τα καρότα και τα αφήνουμε στο μάτι σκεπασμένα για άλλα 25 λεπτά, ενώ στο μεταξύ γυρνάμε τα μπουτάκια κάθε τόσο. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV