ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ



1 κιλό καλαμαράκια
½ κιλό ρύζι Καρολίνα
2 κρεμμύδια ξερά
2 κόκκινες πιπεριές
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια αφαιρώντας το εσωτερικό κόκαλο και το μελάνι. Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα πλένετε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις πιπεριές κομμένες σε κύβους και τα καλαμαράκια, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνετε έπειτα το νερό και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε όλα τα υλικά να σιγοψηθούν για άλλα 10 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά γαρνίροντας με φρέσκο λεμόνι.


Κύριο Συστατικό : Καλαμαράκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV