ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ



1 ουρά αστακού
500γρ. μεγάλες γαρίδες
500γρ. μύδια με το κέλυφος,πλυμμένα
2κ.σ.λάδι
2 κομμένα κρεμμύδια
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
2 κομμένες ντομάτες
1φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
1/3 φλιτζ. μπράντι
2κ.σ.χυμό λεμονιού
λίγη ζαφορά
2 φύλλα δάφνης
2κ.σ. κομμένο μαϊντανό

Βγάζετε την σάρκα από την ουρά του αστακού και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνετε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια,τις πιπεριές και το σκόρδο,τα ανακατεύετε για 2 λεπτά . Προσθέτετε τις ντομάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο άλλα 5 λεπτά. Ανακατεύετε το νερό,το κρασί,το μπράντι,το χυμό λεμονιού,τη ζαφορά και τα φύλλα δάφνης και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αφού πάρουν μια βράση,τα αφήνετε να σιγοψηθούν για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα θαλασσινά,τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν,περίπου 5 λεπτά.σερβίρονται γαρνιρισμένα με μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Αατακός , Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV