ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



1 φλιτζάνι ρεβύθια
3κ.σ.λάδι
12 μικρά κρεμμύδια καθαρισμένα
1 φλιτζάνι πατάτες κομμένες σε κύβους 2,5εκ.
1 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
5εκ. ξύλο κύμινο,χτυπημένο
4 γαρύφαλλα
4 ντομάτες,καθαρισμένες,ξεσποριασμένες και κομμένες
αλάτι
1/2κουτ.τσαγ. μπαχάρι
λίγη σκόνη τσίλι(προαιρετική)
1/3 φλιτζ. κομμένο μαϊντανό
12 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι

Βράζετε τα ρεβύθια για 20 λεπτά και τα στραγγίζετε. Βάζετε λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνετε τα κρεμμύδια,τις πατάτες και τα μανιτάρια με το κύμινο και τα γαρύφαλλα. Τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνουν. Βγάζετε το κύμινο και τα γαρύφαλλα. Προσθέτετε τις ντομάτες,αλάτι,το μπαχάρι και τη σκόνη τσίλι. Τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κρεμμύδι περίπου 20 λεπτά. Αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νερό. Προσθέτετε 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό,ελιές και τα ρεβίθια. Τα ανακατεύετε καλά και τα ζεσταίνετε για 5’ για να σμίξουν οι γεύσεις. Σερβίρονται ζεστά με τον υπόλοιπο μαϊντανό πασπαλισμένο από πάνω.


Κύριο Συστατικό : Ρεβύθια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV