GOUGERE ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



115 γρ γραβιέρα
1 δόση ζύμη για σου
αλάτι
φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
χτυπημένο αυγό,για επάλειψη
Για τη γέμιση μανιταριών:
1 κρεμμύδι,κομμένο στα δύο
25 γρ βούτυρο
15 ml (1 κουταλιά) φυτικό λάδι
1 σκελίδα σκόρδο,λιανισμένο
450 γρ ανάμικτα μανιτάρια
90 ml κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
10 ml (2 κουταλάκια) μουστάρδα
ψιλοκομμένα σχοινόπρασα,για γαρνίρισμα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και σημαδεύστε ένα κύκλο 23εκ. Τοποθετήστε το χοντρό δίσκο τριψίματος στον Μεταλλικό Λαχανοκόπτη ή στο Εξάρτημα Επεξεργασίας Τροφίμων και τρίψτε το τυρί.Φυλάξτε 25 γρ και ρίξτε το υπόλοιπο στη ζύμη για σου.Προσθέστε αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι.Ρίξτε κουταλιές από τη ζύμη για σου με το τυρί γύρω από την εσωτερική άκρη του κύκλου που σημαδεύσατε στο ταψί.Αλείψτε με λίγο αυγό και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει,να σχηματίσει κρούστα και να ροδίσει.Στο μεταξύ,ετοιμάστε τη γέμιση.Τοποθετήστε τον χοντρό δίσκο κοπής σε φέτες σε οποιοδήποτε εξάρτημα και κόψτε σε φέτες το κρεμμύδι.Τοποθετήστε τον Αναδευτήρα Flexi και ρυθμίστε την θερμοκρασία στο μέγιστο και την ταχύτητα ανάδευσης στο 2.Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι στο μπολ και όταν φθάσει στην επιλεγμένη θερμοκρασία προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 5 λεπτά.Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε για ακόμη 2 λεπτά. Ψιλοκόψτε τα μεγαλύτερα μανιτάρια και κόψτε τα στα δύο.Προσθέστε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμύδια και τσιγαρίστε τα στους 85 βαθμούς για 10-15 λεπτά,ανάλογα με την ποικιλία,μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.Ρίξτε την κρέμα,λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και τη μουστάρδα.Για το σερβίρισμα,βάλτε την gougere σε μια ζεσταμένη πιατέλα.Γεμίστε το κέντρο με τα μανιτάρια,πασπαλίστε από πάνω τα ψιλοκομμένα σχοινόπρασα και σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30-40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Cooking Chef
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV