CONGEE ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ



200 γρ ρύζι
90 γρ γαρίδες (με το κέλυφος και χωρίς τη φλέβα της ράχης)
90 γρ χτένια
90 γρ ψαχνό ψαριού
καρυκεύματα (αλάτι και λευκό πιπέρι)
20 γρ ασπράδια αυγών
2,5 λίτρα νερό
150 γρ γλυκό καλαμπόκι (κονσέρβρα)

Μουλιάστε το ρύζι στο νερό,για 30 λεπτά,στραγγίξτε το και ξεπλύνετέ το.Τεμαχίστε σε κύβους τις γαρίδες,τα χτένια και το ψαχνό ψάρι.Αναμείξτε με το αλάτι,το άσπρο πιπέρι και τα ασπράδια αυγών.Προσαρμόστε το Γάντζο Ανάδευσης,θέστε τη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς και την ταχύτητα ανάδευσης στο 2.Προσθέστε το ρύζι στο μπολ με το νερό,βράστε το και αφήστε να σιγοβράζει για ακόμη 10 λεπτά.Μειώστε τη θερμοκρασία στους 75 βαθμούς και μαγειρέψτε για 50 λεπτά.Προσθέστε τους κύβους θαλασσινών και το γλυκό καλαμπόκι κονσέρβας και μαγειρέψτε για άλλα 8 λεπτά.Ελέγξτε αν χρειάζεται επιπλέον καρυκεύματα.


Κύριο Συστατικό : Θαλασσινά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα και 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Cooking Chef
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV