ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



800 γρ. φιλέτα κατεψυγμένου μπακαλιάρου
2 λεμόνια
1 κιλό πατάτες
2 αυγά
5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
λάδι
μαϊντανός
αλεύρι
γάλα
αλάτι

Ξεπαγώνετε το μπακαλιάρο. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με μισό νερό και μισό γάλα, για 20 λεπτά. Τις αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τα αυγά. Στύβετε 2 λεμόνια. Αλατίζετε τα φιλέτα και τα ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού, το αλεύρι και τα αυγά. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι και τα στραγγίζετε σε ένα πιάτο, πάνω σε χαρτί κουζίνας. Βάζετε σε ένα δίσκο τις πατάτες, τις περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Από πάνω απλώνετε τα φιλέτα του ψαριού. Γαρνίρετε με λίγες φέτες λεμόνι και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV