ΜΟΓΓΟΛΙΚΟ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ



500 γρ. αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο
2 πακετάκια τόφου
200 γρ. λάχανο
100 γρ. ρυζομακάρονα
Για το ντιπ:
100 γρ. πάστα σουσαμιού
100 ml ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
100 ml κόκκινο ξίδι ρυζιού
100 ml κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό τσέρυ
50 ml λάδι-τσίλι
4 κ.σ. σκόρδο τουρσί
1 ματσάκι κόλιαντρο
Για το ζωμό:
5 εκ. πιπερόριζα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ.σ. σκουρόχρωμη σάλτσα σόγιας
1,5 λίτρο ζωμός αρνιού

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες, τις κάνουμε ρολάκια και τις βάζουμε στην άκρη. Κόβουμε το τόφου σε κύβους και το βάζουμε σε ένα δεύτερο πιάτο. Πλένουμε το λάχανο, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε και αυτό σε ένα πιάτο. Μουσκεύουμε τα ρυζομακάρονα σε ζεστό νερό. Βάζουμε τα υλικά του ντιπ εκτός από το κόλιαντρο σε 7 ξεχωριστά μπολάκια το καθένα. Πλένουμε και τινάζουμε το κόλιαντρο να στεγνώσει και μαδάμε τα φυλλαράκια του. Τα βάζουμε και αυτά σε ένα μπολάκι. Για το ζωμό, ξεφλουδίζουμε την πιπερόριζα και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε την πιπερόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό αρνιού να ζεσταθούν στην κατσαρόλα. Μοιράζουμε τα μουσκεμένα ρυζομακάρονα σε 4 μπολάκια σούπας. Κάθε καλεσμένος ψήνει μόνος του το κρέας, το τόφου και το λάχανο στο ζωμό και μετά καρυκεύει με τα ντιπ της επιλογής του, το σκόρδο τουρσί και το κόλιαντρο. Όταν καταναλωθούν όλα τα υλικά, ο ζωμός μπαίνει στα ρυζομακάρονα που είναι σερβιρισμένα σε μπολάκια και τρώγονται στο τέλος.


Κύριο Συστατικό : Αρνίσιο μπούτι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV