ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ



1/2 κιλό ρεβύθια
1/2 κιλό πατάτες
100 γρ. ζαμπόν άπαχο
100 γρ. νωπό μπέικον
3 χωριάτικα λουκάνικα
μια πρέζα σαφράν
αλάτι

Καθαρίζετε και κόβετε σε μέτρια κομμάτια τις πατάτες. Κόβετε το ζαμπόν σε κύβους και το φρέσκο μπέικον σε λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζετε να βράσουν τα ρεβύθια μαζί με το ζαμπόν και το μπέικον. Πασπαλίζετε με σαφράν και αλάτι. Όταν τα ρεβύθια αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτετε τις πατάτες και μαγειρεύετε για 20’ ακόμα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα λουκάνικα. Δέκα λεπτά πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, όταν τα ρεβύθια θα έχουν μαλακώσει, χωρίς να λιώσουν και οι πατάτες θα έχουν βράσει,προσθέτετε τα λουκάνικα με λίγο από το ζουμί τους. Στραγγίζετε το μείγμα και σερβίρετε τα ρεβύθια σε μια πιατέλα, γαρνίροντας με τα λουκάνικα.


Κύριο Συστατικό : λουκάνικα , ρεβύθια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV