ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ



1 χοιρινό πόδι
500 γρ.χοιρινό κεφαλάκι
250 γρ. μοσχαρίσιο κότσι
500 γρ. πατάτες
200 γρ. σέσκουλα
300 γρ. λευκά φασόλια
200 γρ. ρύζι καρολίνα
2 λουκάνικα χωριάτικα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
σαφράν
αλάτι

Αφήνετε να μουλιάσουν τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με νερό να τα καλύπτει. Μόλις αρχίσουν να βράζουν,αλλάζετε το νερό. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα με τα φασόλια στη φωτιά σε 2 λίτρα νερό μαζί με τα σέσκουλα,το ποδαράκι και το κεφάλι του χοιρινού. Σκεπάζετε και αφήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ποδαράκι και το κεφάλι του χοιρινού να μαλακώσουν για 2 ώρες περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε το κότσι,τις πατάτες,τα λουκάνικα και αφήνετε να βράσουν για άλλα 20’ περίπου. Δεκαπέντε λεπτά προτού σερβίρετε ρίχνετε το ρύζι,το σαφράν,το ελαιόλαδο και αλατίζετε. Ανακατεύετε και ελέγχετε την ποσότητα του ζωμού. Εάν δεν είναι αρκετή προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρεται ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Κρέας , φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 12 Ώρες για τα φασόλια
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV