ΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ



1250γρ. κουκιά αποφλοιωμένα
300γρ. μπέικον
300γρ. χωριάτικο πικάντικο λουκάνικο
2 κρεμμύδια ξερά
3 ντομάτες τριμμένες
50γρ. φυτίνη
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια νερό
δάφνη
θυμάρι
μέντα
αλάτι
λευκό πιπέρι

Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με τη φυτίνη. Κόβετε το μπέικον σε κομμάτια και το τσιγαρίζετε σε δυνατή φωτιά. Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα προσθέτετε στο μπέικον μαζί με το σκόρδο,το θυμάρι,τη μέντα και τη δάφνη. Αφήνετε τα υλικά να ροδίσουν. Στο μεταξύ ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα κουκιά. Σβήνετε με το τσίπουρο, ρίχνετε το νερό και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το λουκάνικο ολόκληρο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30’. Απομακρύνετε από τη φωτιά. Πριν το σερβίρετε κόβετε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια.


Κύριο Συστατικό : κουκιά , μπέικον
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Έτσι κι Έτσι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV