ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ



1 1/2 κιλό κατσίκι(ωμοπλάτη)
3 σκελίδες σκόρδο
250γρ. μικρά καρότα
4κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
μαϊντανός
αλάτι
λευκό πιπέρι

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια. Καθαρίζετε τα καρότα και στη συνέχεια τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες σκόρδο. Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, σοτάρετε τα καρότα. Τα αλατοπιπερώνετε και όταν ροδίσουν τα απομακρύνετε. Στο λάδι που περισσεύει ροδίζετε τις σκελίδες ολόκληρες και τις βάζετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε το μαϊντανό και συνεχίζετε να χτυπάτε. Ραντίζετε με το ξύδι και με ενάμισι ποτήρι νερό. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε το κρέας και αλατοπιπερώνετε. Όταν ροδίσει, το μεταφέρετε σε γάστρα. Περιχύνετε με το μείγμα σκόρδου,βάζετε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C και την αφήνετε για 30’. Προσθέτετε τα καρότα και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Κατσικάκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV