ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΤΥΡΙ



Μισό αστακό
2 Κουταλάκια λιωμένο βούτυρο
2/3 Κρέμα γάλακτος
Μία φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
Μία χούφτα σπανάκι
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 Φέτες τυρί regato smoked
Aλάτι-πιπέρι -ζάχαρη
Λίγο αλεύρι για να σφίξει η σάλτσα μας

Βράζουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά και το ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε σε WOK το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπέικον , προσθέτουμε κατόπιν το σπανάκι και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράσει,ρίχνουμε μέσα το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη και τέλος το αλεύρι για να γίνει ποιο πηχτή η σάλτσα μας. Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το φούρνο και τοποθετούμε σε ένα ταψί τον αστακό μας και προσθέτουμε το μείγμα πάνω στον αστακό μας. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε τον αστακό μας και ψήνουμε στον φούρνο για 20 -25 λεπτά μέχρι το τυρί να κάνει κρούστα από επάνω.


Κύριο Συστατικό : Αστακός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , WOK , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV