ΑΡΝΑΚΙ ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



750 γρ. αρνίσιο κρέας (σπάλα χωρίς κόκαλο)
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 ποτήρι λευκό κρασί
4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
αλάτι και πιπέρι

Κόβετε το κρέας σε λωρίδες και τις αλατοπιπερώνετε. Τις τοποθετείτε σε μια πήλινη γάστρα, προσθέτετε 4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος και ραντίζετε με το κρασί. Βάζετε τη γάστρα στο φούρνο, στους 170°C για 2 ώρες. Όταν ψηθεί το κρέας, ρίχνετε μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Το αφήνετε μερικά λεπτά ακόμη στο φούρνο και το σερβίρετε στο ίδιο σκεύος.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV