ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΙΤΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ



4 μεγάλες πατάτες
4 αγκινάρες
200γρ. κρεμμυδάκια γλασέ
400γρ. μανιτάρια σιτάκε
12 καρότα
200γρ. πλατιά φασολάκια
2-4κ.σ. λάδι
1-2 αστεροειδή γλυκάνισο
1κ.γ. φρέσκα φυλλαράκια θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο

Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι παριζιέν,για να δημιουργήσουμε φόρμα βάρκας. Τις καρυκεύουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για περ. 15’. Αφήνουμε στην άκρη τις μπάλες πατάτας. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες,αφαιρούμε τα φύλλα και τα μουστάκια και κόβουμε τις καρδιές σε 8 κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα. Καθαρίζουμε και τα φασολάκια,τα πλένουμε και τα κόβουμε σε διαγώνια κομμάτια. Ζεματάμε τα καρότα και τα φασολάκια για 3’. Σοτάρουμε στο λάδι τις πατατούλες σε μπαλάκια με τα κρεμμύδια,τον γλυκάνισο και τα μανιτάρια. Καρυκεύουμε με θυμάρι,αλάτι,πιπέρι και λίγο λιωμένο σκόρδο. Γεμίζουμε τις βάρκες της πατάτας με τα λαχανικά και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Αγκινάρες , Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV