ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΛΛΑΔΑ



4 Αρνίσια παιδάκια
4 Πιπεριές 1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί
40γρ Μακαρόνια
1 Μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
1 Ματσάκι μαϊντανός
1 Φακελάκι κουκουνάρι
Διάφορα βότανα φρέσκα για την μαρινάτα του κρέατος δενδρολίβανο, ρίγανη, σκόρδο, μαντζουράνα, κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο
2 Κουταλιές τις σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι-Πιπέρι
1 Ποτήρι κρασί λευκό
100γρ Παρμεζάνα

Μαρινάρουμε από την προηγούμενη μέρα τα παιδάκια μας με τα φρέσκα βότανα, το ελαιόλαδο και το κρασί μας το λευκό και τα αφήνουμε να ποιούν και να μεθύσουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ:
Παίρνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα για να τα φάμε, κατόπιν τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το κόρν φλάουρ και σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι τα ρίχνουμε να τηγανιστούν μέχρι να γίνουν κρίσπις. Αφού ετοιμαστούν και έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην γωνία να ετοιμάσουμε τις σάλτσες μας από πιπεριά και μαϊντανό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΜΑΣ:
Παίρνουμε την πιπεριά την κόκκινη και την πολτοποιούμε καλά και ρίχνουμε μέσα τρεις καρπούς κάπαρη και μισό σκορδάκι, αλάτι πιπέρι και τα πολτοποιούμαι και αυτά. Η μία η σάλτσα είναι έτοιμη και ετοιμάζουμε τώρα την σάλτσα μαϊντανό. Παίρνουμε ένα ματσάκι φρέσκο μαϊντανό και τον πολτοποιούμαι μαζί με ελαιόλαδο, κάπαρη, κουκουνάρι, ελάχιστη παρμεζάνα αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ:
Κόβουμε την μελιτζάνα σε ροδέλες και την περνάμε σε ειδικό τηγάνι με ραβδώσεις που είναι για ψήσιμο ίδιο σαν την σχάρα και από της δύο πλευρές. Κατόπιν κόβουμε της πιπεριές μας απο διάφορα χρώματα σε Στικ (μικρά μπαστουνάκια)και τα περνάμε και αυτά από το ειδικό τηγάνι μαζί με το κουκουνάρι και ελάχιστο σκορδάκι,στην συνέχεια τα ραντίζουμε με βαλσάμικο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τυλίγουμε στην μελιτζάνα το μείγμα με της πιπεριές.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΡΜΕΖΆΝΑΣ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ:
Κόβουμε λαδόκολλα σε σχέδιο τριγωνάκι και με ένα πινελάκι αλείφουμε το τηγάνι μας με ελαιόλαδο (προσοχή το ελαιόλαδο να μην είναι πολύ γιατί η παρμεζάνα μας θα βγάλει και η ίδια λάδι δικό της). Αφού κάψει καλά ρίχνουμε την παρμεζάνα στο κέντρο που έχουμε κάνει το τριγωνάκι και αφήνουμε μέχρι να γίνει κρίσπις. Για να αφαιρέσουμε το τριγωνάκι από την λαδόκολλα μας με ένα μαχαιράκι το κόβουμε προσεχτικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ:
Στο ειδικό τηγάνι το αφήνουμε να κάψει καλά μέχρι το μαντέμι να πυρώσει και περνάμε τα παιδάκια και από της δύο πλευρές για 4 λεπτά η κάθε μία μεριά(αλάτι και πιπέρι ρίχνουμε μετά αφού ψηθούν για να μην σκληρύνει το κρέας μας).

-Αυτό το πιάτο κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό μαγειρικής που διεξάγεται κάθε χρόνο στον πόρο στην εκδήλωση INTERNAΤIONAL YACHT SYMPOSIUM ΜΕ ΘΕΜΑ: CHEF COMPETITION 2008


Κύριο Συστατικό : Αρνί Παϊδάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως , Gourmet
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 12 Ώρες (με το μαρινάρισμα)
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Σχάρα , Πολυκόφτης
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV