ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ



650 γρ. πέννες
4 κρόκους αβγού
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. τυρί ρικότα
120 γρ. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. βούτυρο
Mοσχοκάρυδο
Aλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ετοιμάζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και τις στραγγίζετε καλά μόλις ετοιμαστούν. Εν τω μεταξύ, αναμειγνύετε τους κρόκους, την τριμμένη παρμεζάνα και τη ρικότα σε ένα μπολ. Προσθέτετε την κρέμα και ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Τρίβετε λίγο μοσχοκάρυδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε την άδεια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε τις στραγγισμένες penne και ανακατεύετε καλά.Σβήνετε το μάτι και ρίχνετε το μείγμα με τη ρικότα. Ανακατεύετε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι η σος να καλύψει τις πέννες. Αφήνετε για περίπου 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει και σερβίρετε αμέσως σε ζεστά ατομικά μπολ.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV