ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ



800 γρ. φασόλια γίγαντες βρασμένα σε κρύο αλατισμένο νερό
600 γρ. κυδώνια
100 γρ. βούτυρο
2 μικρά κρεμμύδια ξερά
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλάκι ξίδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Πλένετε καλά τα κυδώνια και τα βάζετε σε κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό, σε δυνατή φωτιά. Όταν ανοίξουν, τα απομακρύνετε από τη φωτιά. Σε ένα τηγάνι με ζεστό βούτυρο, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα φασόλια με μια κουτάλα της σούπας από το νερό όπου έβρασαν και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά. Προσθέτετε και τα κυδώνια. Μόλις περάσουν 10 λεπτά, ραντίζετε με το ξίδι και προσθέτετε μαϊντανό. Αφήνετε να μαγειρευτούν 10 λεπτά ακόμη. Αλατίζετε. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Γίγαντες , Κυδώνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV