LEMON PIE



ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
125 γρ. φρέσκο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας παγωμένη σόδα υγρή
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
7 1/2 κουταλιές της σούπας Κορν φλάουρ
Αλάτι μισό κουταλάκι του γλυκού
1 1/2 κούπες νερό
3 κρόκους χτυπημένους
Ξύσμα λεμονιού από 3 λεμόνια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ
3 ασπράδια
1 Κουτάλι σούπας λευκό ξίδι
1/2 κούπα ζάχαρη αχνή

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι. Με τα χέρια σας τρίβεται το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό και το ραντίζετε με τη σόδα. Ζυμώνετε ελαφρά και μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα. Την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη. Ανοίγετε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και τοποθετείτε σε λαδωμένη ταρτιέρα. Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Κατόπιν μέχρι να ετοιμαστεί η τάρτα μας βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Χτυπάτε για λίγο τους κρόκους και τους προσθέτετε στη κρέμα μαζί με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά, και προσέχοντας να μην πιάσει πέτσα. Όταν κρυώσει η κρέμα την αδειάζετε μέσα στην τάρτα. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας προς το τέλος το ξύδι και τη ζάχαρη. Μ' ένα κουτάλι βάζετε την μαρέγκα πάνω στη κρέμα και βάζετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 15' ή μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αγγλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά & 30 Λεπτά ξεκούραση για την ζύμη
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV