ΙΣΛΙ (2)



1200 γρ αλεύρι
400 ml ελαιόλαδο
400 γρ καρύδια
100 γρ ζάχαρη
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
λίγο κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Πλάθουμε σε τρίγωνα σχήματα και κάνουμε μία τρυπούλα στη μέση. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη κανέλα και τη ζάχαρη. Γεμίζουμε με καρύδια και ψήνουμε στους 180C για 25 λεπτά. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι τα κρύα ισλί ή αντίστροφα.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση :
Χώρα Προέλευσης : Τουρκία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV