ΔΙΠΛΕΣ (2)



1 κιλό αλεύρι σκληρό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
10 αυγά
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
2 βανίλιες
λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι νερό

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ανοίγετε έναν λάκκο, και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέϊκιν πάουντερ. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη σφικτή. Αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Κόβετε μικρά κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα. Χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές. Βάζετε το λάδι να κάψει. Ρίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε. Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές. Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας μία σήτα ή στρατσόχαρτο. Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι. Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνετε να βράσει 5-10 λεπτά. Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι , Μέλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV