ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ



2 κιλά αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας αμμωνία
1 κουταλιά της σούπας σόδα
4 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 αυγά
1 φυτίνη
1 ποτηράκι μικρό ούζο
1 ποτηράκι μικρό χυμό λεμονιού
3 βανίλιες
1 αυγό

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την σόδα. Ανακατεύετε την φυτίνη με το αλεύρι. Χτυπάτε τ’ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Λιώνετε στο ούζο την αμμωνία. Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τον χυμό λεμονιού και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη. Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε. Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε. Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι. Ψήνετε 20 -30 λεπτά


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV