ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ



1 1/2 κιλό αλεύρι
2 κουταλάκια αμμωνία
1 1/2 κουταλάκι σόδα
4 φλιτζάνια ζάχαρη
7 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
2 βανίλιες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνετε το βούτυρο στο μείγμα με την ζάχαρη και τους κρόκους. Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία και την σόδα. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα με την ζάχαρη. Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε. Τοποθετείτε στο ταψί. Ψήνετε 20-30 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV