ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ



3 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
6 αυγά χωριστά τ' ασπράδια από τους κρόκους
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 σοκολάτα σκέτη τριμμένη
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλλα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι. Πασπαλίζετε και με ζάχαρη. Βάζετε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, την σοκολάτα και ανακατεύετε. Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάτε καλά. Χτυπάτε τ' ασπράδια μαρέγκα. Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνετε τα καρύδια και την κανέλλα. Εναλλάξ μετά το αλεύρι και τη μαρέγκα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί. Ψήνετε για μία ώρα περίπου. Μόλις κρυώσει πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη.

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Κύριο Συστατικό : Καρύδι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV