ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΧΛΑΔΑΚΙ



2 κιλά αχλάδια μικρά
120 γραμμ αμύγδαλα καθαρισμένα
5 λεμόνια
5 φλιτζάνια νερό
2 κιλά ζάχαρη
3 κουτ. βανίλια

Πλένετε και καθαρίζετε τα αχλάδια, αφαιρείται το κουκούτσι προσέχοντας να διατηρήσετε τα αχλάδια ολόκληρα. Τα βάζετε σε ένα μπολ με νερό μαζί με το χυμό 2 λεμονιών. Πριν τα βράσετε, βάζετε ένα αμύγδαλο μέσα στο καθένα. Βράζετε 2 φλιτζάνια ζάχαρη με το νερό και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού για 5 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια βάζετε τα αχλάδια στο σιρόπι και βράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ξαναβράζετε για άλλα 10 λεπτά. Τα αφήνετε μία ημέρα και μετά τα βράζετε και πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό 2 λεμονιών και τη βανίλια. Είναι έτοιμα να τα τοποθετήσετε σε βαζάκια.


Κύριο Συστατικό : Αχλάδι
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV