ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ VINSANTO



20 αποξηραμένα σύκα
3 ποτήρια του κρασιού Vinsanto Σαντορίνης
2 ποτήρια του κρασιού κόκκινο κρασί
1 αστεροειδές γλυκάνισο
1 μπαστουνάκι κανέλας
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες - ροδέλες

Βάζετε τα παραπάνω υλικά σε μία κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα. Κατόπιν τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζετε για μισή ώρα. Σερβίρετε τα σύκα με φετούλες φρεσκοκομμένου πορτοκαλιού. Μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.


Κύριο Συστατικό : Σύκο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 1 Ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV