ΑΝΑΠΟΔΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Κρέμα
100 ml. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
20 γρ. ζάχαρη
50 γρ. λευκή σοκολάτα
επιπλέον 150 ml. κρέμα γάλακτος
Σάλτσα φρούτων
100 γρ. φράουλες
50 γρ. σμέουρα
50 γρ. βατόμουρα
10 γρ. ζάχαρη
Τραγανά Μπισκότα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΑ
40 γρ. ζάχαρη άχνη ΜΑΝΑ
60 γρ. βούτυρο
5 γρ. αμύγδαλα πούδρα
1 κρόκο αυγού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνουμε το 100 ml κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα στο μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει.
Σάλτσα φρούτων
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση τους.
Τραγανά Μπισκότα
Χτυπάμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο, την πούδρα αμύγδαλου μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια με τα χέρια μας προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση τους. Βάζουμε το μίγμα ενδιάμεσα από 2 λαδόκολλες και ανοίγουμε με ένα πλάστη σε λεπτή στρώση. Χρησιμοποιούμε μία στρογγυλή φόρμα και κόβουμε δίσκους μεγαλύτερους από το ποτήρι που θα σερβίρουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Την μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σγουρό κορνέ. Βάζουμε 20 ml. από τη σάλτσα φρούτων στο ποτήρι επάνω την κρέμα και κλείνουμε σαν καπάκι με το μπισκότο μας. Βάζουμε τα φρούτα επάνω στο μπισκότο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

ΑΝΑΠΟΔΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ
Κύριο Συστατικό : Φρέσκα Φρούτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά & 2 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV