ΚΕΙΚ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό αποξηραμένα φρούτα (σταφίδα, βερίκοκα, δαμάσκηνα) ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
100 γρ. αμύγδαλα πούδρα ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
150 ml. μπράντυ
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΑ
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
10 γρ. ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι γαρίφαλο
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια πάστα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το μπράντι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ανακατεύουμε με το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε πούδρα, το μπέικιν πάουντερ, τα ανάμεικτα μπαχαρικά και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα φρούτων, ένα κάθε φορά, επίσης, προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα του αλευριού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε να το κάνετε αυτό έως ότου μπουν όλα τα αυγά και το αλεύρι. Σε μία στρογγυλή φόρμα 20 εκ. βάζουμε μία λαδόκολλα στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα, όπου κοιτάμε το ύψος της λαδόκολλάς να είναι διπλάσιο από το ύψος της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 130 βαθμούς για 2 ώρες.

ΚΕΙΚ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Κύριο Συστατικό : Αποξηραμένα Φρούτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV