ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ



3 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
ξύσμα λεμονιού
2 κρόκοι αυγών

Βάζετε τα δύο φλιτζάνια γάλα να κάψει. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύετε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Χτυπάτε καλά τους κρόκους. Προσθέτετε λίγο λίγο μισό φλυτζάνι από το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Χαμηλώνετε τη φωτιά. Γυρίζετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τους κρόκους. Τοποθετείτε ξανά στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται και κρύα και ζεστή.


Κύριο Συστατικό : Γάλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV