ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. αμύγδαλο ωμό ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
7 αβγά
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. Λαδοκούλουρο αμυγδάλου με μέλι ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ
5 γρ. baking powder
60 ml. ρούμι
Ξύσμα ενός λεμονιού
Σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη
300 ml. νερό
Χυμό μισού λεμονιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το ρούμι με το baking powder και το προσθέτουμε στο μίξερ που δουλεύει. Ψιλοκόβουμε 200 γρ. από τα αμύγδαλα, το ξύσμα, το λαδοκούλουρο αμυγδάλου με μέλι αφού πρώτα το έχουμε κάνει πούδρα και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε προσεκτικά με μία μαρίζ. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο σκεύος, ρίχνουμε το μίγμα και από επάνω πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 45 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι για να αρχίσει να κρυώνει και σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ
Κύριο Συστατικό : Αμύγδαλο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV