ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τα ψωμακια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΑ
50 γρ. ζάχαρη
3 γρ. αλάτι
5 γρ. ξηρή μαγιά
200 ml. νερό χλιαρό
50 γρ. Βούτυρο
Για τη σάλτσα
80 ml. μπύρα Μοναστηριακού τύπου Ξανθιά
50 γρ. καστανή ζάχαρη
50 ml. μέλι
20 γρ. Βούτυρο
50 ml. κρέμα γάλακτος
Για τη γέμιση
100 γρ. Μικιό Κριτσινάκι με Σύκο & Σταφίδα ΚΡΗΤΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ
30 γρ. Βούτυρο λιωμένο
20 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κανέλα
100 γρ. καρυδόψιχα ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανακατέψτε στο μπολ ενός μίξερ 100 γρ. αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Ξεκινήστε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά-σιγά το νερό και το βούτυρο. Προσθέστε 100 γρ. αλεύρι, χτύπησε για 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια, σε υψηλή ταχύτητα για 3 επιπλέον λεπτά, προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι. Πρέπει να πάρουμε μία ζύμη απαλή και ελαστική. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.
Ενώ φουσκώνει η ζύμη, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη μπύρα και θέλουμε να την συμπυκνώσουμε στο 1/4 του αρχικού της όγκου. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη. Όταν το μείγμα φτάσει 230 βαθμούς, προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα ανακατεύοντας.
Ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε ένα ορθογώνιο κομμάτι, αλείφουμε με βούτυρο, τρίβουμε μέσα τα κριτσινάκια και πασπαλίζουμε με μίγμα ζάχαρης κανέλας. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 12 φέτες. Κάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη. Βάζουμε σε φόρμα για muffin1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στο κάτω μέρος της θήκης, μετά τη ζύμη και τελειώνουμε με ένα ολόκληρο καρύδι. Αφήνουμε να φουσκώσουν μέσα στις φόρμες για ακόμα 30 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 220 βαθμούς για 11-12 λεπτά. Αφαιρούμε από το σκεύος και αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 1,5 Ώρα Φούσκωμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 24 Ψωμάκια
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV