ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΑΛΑΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 κρόκοι αυγών
1 λίτρο γάλα
320 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάουρ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Κανέλα ξύλο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κανέλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με 200 γρ. ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ξαναμεταφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν η κρέμα σφίξει κατεβάζουμε από την φωτιά. Μεταφέρουμε σε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την καίμε με ένα φλόγιστρο.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΑΛΑΝΑ
Κύριο Συστατικό : Γάλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά & 2 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV