ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ



1 νόμισμα
1 κιλό αλεύρι
3 κουταλιές μαγιά μπύρας
2 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
6 αυγά
λίγο Αλάτι
Σουσάμι
Μαχλεπι

Ανακατεύουμε καλά την μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγο αλεύρι να γίνουν σαν κουρκούτι που τ' αφήνουμε σε ζεστό μέρος για ν' ανέβει. Βράζουμε το μαχλεπι με λίγο νερό να πάρει τη γεύση του, στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.Κάνουμε ένα λάκο στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, τ' αυγά, τη ζάχαρη,το κουρκούτι, το νερό από το μαχλεπι και τέλος λίγο αλάτι. Αρχίζουμε το ζύμωμα, παίρνοντας λίγο-λίγο ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Τη βάζουμε σε αλευρωμένο μέρος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε ν' ανέβει. Την ζυμώνουμε πάλι λίγο και πλάθουμε την πίτα. Την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και την αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος για ν' ανέβει. Την ψαλιδίζουμε λίγο από πάνω να σχηματιστούν σχέδια σαν γιρλάντες, την αλείφουμε με λίγο αβγό, την πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα αφού βάλουμε πρώτα το φλουρί.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι , Μαχλέπι
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Εορταστικό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 1 Ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV