ΚΡΕΠ ΣΟΥΖΕΤ - CREPE SUZETTE

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

120 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη λευκή
40γρ. ζάχαρη καστανή
250 ml. χυμό πορτοκαλιού
30 ml. Grand Marnier
Ξύσμα πορτοκαλιού
Για το χυλό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΑ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 αυγά
500 ml. φρέσκο γάλα
30 ml. ελαιόλαδο
40 ml. sprite
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Σε ένα τηγάνι αφού πρώτα το αλείψουμε με λίγο λάδι ετοιμάζουμε τις κρέπες. Θέλουμε 2 για κάθε μερίδα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τις ζάχαρες και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό, το ξύσμα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Αφού μειωθούν τα υγρά, προσθέτουμε τις κρέπες στο τηγάνι διπλωμένες. Αφήνουμε 1 λεπτό και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε το Grand Marnier και ανάβουμε.

ΚΡΕΠ ΣΟΥΖΕΤ - CREPE SUZETTE
Κύριο Συστατικό : Πορτοκάλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV