ΤΡΙΠΛΗ ΜΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Μούς κάστανο
150 γρ. κρέμα κάστανου
100 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. γιαούρτι
30 γρ. ζάχαρη άχνη ΜΑΝΑ
30 ml. σφηνάκι ρούμι
Γκανάζ σοκολάτας
100 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Γαρνιτούρα
4 μαρόν γλασέ
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη κρέμα κάστανου, το ρούμι, 50 γρ. μασκαρπόνε & την μισή ζάχαρη. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε με το γιαούρτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπάμε πάλι με έναν αυγοδάρτη να ομογενοποιήσουμε το μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ.
Σε μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σερβίρουμε σε ποτήρι βάζοντας κάτω την κρέμα τυριού, στη μέση τη σοκολάτα και από επάνω την κρέμα κάστανου, γαρνίρουμε με μαρόν γλασέ και τριμμένη κουβερτούρα.

ΤΡΙΠΛΗ ΜΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΟ
Κύριο Συστατικό : Κρέμα Κάστανου
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά & 1 Ώρα Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Μίξερ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV