ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΛΩΛΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό γλυκοκολοκύθα FARMERS REPUBLIC κομμένη σε κύβους
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις MANA
250 ml. χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 γρ. ζάχαρη
40 ml. μέλι
100 γρ. μαύρη σταφίδα
30 ml. ελαιόλαδο SECOS
40 ml. Μπράντι
5 γρ. κανέλα
2 γρ. γαρίφαλο τριμμένο
20 γρ. (2 κουταλάκια γλυκού) μπέικιν πάουντερ
30 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS, για το άλειμμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
κανέλα σε σκόνη, ζάχαρη άχνη, μέλι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Τρίβουμε τα 2/3 της κολοκύθας και την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά της.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο, ταψί 30 εκ. και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με κανέλα και άχνη ή μέλι!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΛΩΛΗ
Κύριο Συστατικό : Γλυκοκολοκύθα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV