ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
null ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml. Χυμό λεμονιού
150 γρ. βατόμουρα κ/ψ
40 γρ. ζάχαρη άχνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε 4 ποτήρια και παγώνουμε για περίπου 2 ώρες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βατόμουρα με την ζάχαρη άχνη, τα πιέζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να βγάλουν τους χυμούς τους. Βγάζουμε τις κρέμες από το ψυγείο, προσθέτουμε τα βατόμουρα, γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ
Κύριο Συστατικό : Λεμόνια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV