ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
60 γρ. μαλακή καφέ ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι(με 1% λιπαρά)
85 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσια
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 αυγό
15 γρ. καλαμποκάλευρο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα μπολ ρίχνετε κοσκινισμένα τα δύο αλεύρια, τη σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτετε το γιαούρτι και το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Αναμειγνύετε το μείγμα αλευριών με το μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λεία και πηχτή ζύμη. Τέλος προσθέτετε τα δαμάσκηνα χοντροκομμένα και ανακατεύετε.
Καλύπτετε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα τη ζύμη. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 40’ περίπου.
Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο βυθίζετε στο κέντρο του κέικ τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή τότε το κέικ έχει ψηθεί. Περιμένετε 5’ περίπου πριν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το τυλίγετε με σελοφάν.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Κύριο Συστατικό : Δαμάσκηνα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV