ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΜΑΛΕΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

6 πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων
400 ml. γάλα
30 γρ. βούτυρο
300 γρ. ρύζι
80 γρ. ζάχαρη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καραμελώνουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και το γάλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
Στο μεταξύ αφαιρούμε την ψίχα από τα 4 πορτοκάλια και την ψιλοκόβουμε.
Τα υπόλοιπα 2 πορτοκάλια τα στύβουμε.
Προσθέτουμε το χυμό και την ψίχα πορτοκαλιού μέσα στο ρυζόγαλο.
Βράζουμε για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τις άδειες πορτοκαλόκουπες με ρυζόγαλο.
Πασπαλίζουμε με κανέλα σκόνη ή ξυλάκια και σερβίρουμε ως ένα χειμωνιάτικο επιδόρπιο.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΜΑΛΕΜΕ ΧΑΝΙΩΝ
Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV