ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΖΕΛΕ ΜΕΛΙΟΥ ΕΛΑΤΗΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 ml. γάλα
200 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
2 αβγά
Λίγη βανίλια
1 ξύλο κανέλας
1 ζελατίνη
200 γρ. φράουλες
300 γρ. μέλι Ελάτης Μαινάλου βανίλια
200 ml. νερό
1 ζελατίνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την βανίλια, το κανελόξυλο και ζεσταίνουμε το μείγμα.
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και στη συνέχεια ενσωματώνουμε με το γάλα. Βάζουμε την κρέμα σε μια μπασίνα και την δουλεύουμε σε μπαιν μαρί μέχρι να σφίξει.
Στο τέλος ρίχνουμε και τη ζελατίνη αφού την έχουμε μαλακώσει και διαλύσει σε λίγη ζεστή κρέμα.
Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα ποτήρι και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
Για το ζελέ μελιού, βράζουμε σε σκεύος το νερό και το μέλι. Στο τέλος προσθέτουμε και την ζελατίνη μαλακωμένη. Βάζουμε το ζελέ μελιού στο ψυγείο να κρυώσει λίγο και όταν ξεκινήσει να πήζει το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στα τέσσερα, τα στικ σοκολάτας και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει καλά το γλυκό μας.

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΖΕΛΕ ΜΕΛΙΟΥ ΕΛΑΤΗΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κύριο Συστατικό : Μέλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 2 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV