ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΦΛΑΜΠΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 μπανάνες
6-7 φράουλες
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
50 γρ. Cointreau ή Grand Marnier
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο και τη ζάχαρη και σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσει το μείγμα.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες από το φλοιό τους και αφαιρούμε το κοτσανάκι από τις φράουλες. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού. Κουνάμε συνεχώς το τηγάνι για να μην κολλήσουν τα φρούτα.
Τέλος ρίχνουμε το Cointreau και συνεχίζουμε το κούνημα καθώς οι φλόγες αναδύονται από το εσωτερικό του. Σερβίρουμε αμέσως ζεστό.

ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΦΛΑΜΠΕ
Κύριο Συστατικό : Μπανάνες
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV