ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

½ κιλό φύλλο κρούστας
½ κούπα βούτυρο λιωμένο
16 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
Σιρόπι σοκολάτας
Για την κρέμα
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
½ κούπα ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
2 κούπες γάλα
Λίγη βανίλια
Για το σιρόπι
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κουταλιές γλυκόζη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ρίχνετε σε μία αντικολλητική κατσαρόλα το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Χτυπάτε ελαφρά τους κρόκους αυγών με 1/4 κούπας από το γάλα. Προσθέτετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Βράζετε το γάλα και το ανακατεύετε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά ώσπου να πήξει η κρέμα. Διατηρείτε την κρέμα στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τα τρίγωνα, απλώνοντας ένα φύλλο, αλείφετε το μισό με λιωμένο βούτυρο και διπλώνετε επάνω σ’ αυτό το άλλο μισό. Αλείφετε την επιφάνεια με βούτυρο. Συνεχίζετε διπλώνοντας πολλές φορές ώσπου να τελειώσει το φύλλο.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ψήνετε αραδιασμένα σε βουτυρωμένο ταψί στους 200οC για 20 λεπτά περίπου.
Σχίζετε το επάνω μέρος κι αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Βράζετε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και περιχύνετε τα χωνιά. Αφήνετε τα χωνιά να κρυώσουν.
Γεμίζετε τα χωνιά με την κρέμα.
Τοποθετείτε τα τρίγωνα στο πιάτο. Βουτάτε τα δαμάσκηνα στη σοκολάτα και σερβίρετε μαζί.


Κύριο Συστατικό : Δαμάσκηνα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 15 τεμάχια
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV