ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ρύζι γλασέ
2 ξύλα κανέλας
2 φύλλα ζελατίνης
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε το ρύζι με το γάλα να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το γάλα.
Όταν βράσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις ζελατίνες.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί μέχρι να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Αφού κρυώσει το ρύζι αναμειγνύουμε τη σαντιγί σιγά σιγά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Ξεφορμάρουμε λίγο πριν σερβίρουμε και στολίζουμε με το ξύλο κανέλας.
Αν θέλουμε κόβουμε ένα κομμάτι λεπτό παντεσπάνι και βάζουμε στη βάση από το τσέρκι, για να είναι πιο στέρεο.


Κύριο Συστατικό : Ρύζι γλασέ
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV